Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Gebruikers kunnen snel stock iOS-apps verwijderen’

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2016, 17:12 CategorieiPad

Apple zou voornemens zijn enkele grotere veranderingen door te voeren aan het besturingssysteem iOS, blijkt uit nieuwe metadata van iTunes. Zo zouden iOS-gebruikers mogelijk snel in staat zijn eindelijk de stock iOS-applicaties te verwijderen van hun iPad of iPhone.

Gerucht: straks stock apps van iOS te verwijderen

Uit nieuwe metadata van iTunes blijkt mogelijk dat Apple binnenkort grotere veranderingen wil doorvoeren aan iOS. In de data staan namelijk twee sleutelwoorden die opvallen, te weten “isFirstParty” en “isFirstPartyHideableApp”. Deze twee waardes begonnen enkele weken geleden al op te duiken in allerlei applicaties van Apple. In de metadata van iTunes wordt vrijwel alle informatie opgeslagen over die apps, zoals de beschikbaarheid, de grootte, et cetera. Deze sleutelwoorden wijzen mogelijk op een nieuwe mogelijkheid.

De mogelijkheid stock apps van iOS te verwijderen van je iPhone en iPad. De bovenstaande waardes hebben ook een boolean-eigenschap: dat betekent dat per app kan worden aangegeven of die verwijderd kan worden of niet. En dat is logisch, omdat sommige apps cruciaal zijn in het functioneren van je smartphone of tablet. Een toestel zou zich raar kunnen gedragen zonder een specifieke app. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer Apple deze feature wil introduceren. Misschien pas in de officiële tiende release? Het wachten is nu op Apple.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Apple iPad Pro
iOS
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.