Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Geheim team bij Apple werkt aan verandering voor App Store’

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2016, 10:16 CategorieiPad

Apple wil wat aanpassingen doen achter de schermen aan de zoekmachine binnen de App Store. Een geheim team van honderd man zou hieraan werken. Eén van die veranderingen zou nog wel eens als controversieel kunnen worden opgevat.

Gerucht: veranderingen aan de App Store aanstaande

Apps zoeken en ontdekken binnen de App Store op iOS zijn punten waarop Apple nog wel eens wat te wensen over laat. Er zijn natuurlijk al wat verbeteringen doorgevoerd in de afgelopen jaren, maar nu lijkt het erop dat het bedrijf uit Cupertino menens is. Naar verluidt werkt namelijk een team van honderd man aan veranderingen achter de schermen aan de applicatiewinkel. Eén van die verandering zou nog wel eens als controversieel kunnen worden gezien: apps die hoger in de zoekresultaten verschijnen wanneer developers daarvoor betalen.

Google doet dit al binnen Google Play in de Verenigde Staten, met een klein Ad-icoontje links onderin beeld. Het geheime team binnen Apple zou worden gestuurd door de man die eerst verantwoordelijke was voor de advertentie-inkomsten van het bedrijf, voordat besloten werd daarvan af te stappen: Todd Teresi. Het schijnt dat dit geheime team nog niet zo lang aan dit project werkt en dat het nog wel even kan duren voordat de veranderingen live gaan binnen de App Store. Apple heeft, zoals altijd, niet gereageerd op de situatie.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.