Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google App op Android maakt luisteren naar podcasts mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2016, 11:06 CategorieAndroid

Nadat Google eerder deze week podcasts in Google Play Music introduceerde, is het bedrijf nu opnieuw met nieuws naar buiten gekomen. Google is namelijk van mening dat iedereen van podcasts houdt en heeft dan ook besloten om de podcasts ideaal te integreren in zijn zoekmachine, zo kunnen we lezen op een blogpost.

Vanaf woensdag is het mogelijk om rechtstreeks podcasts af te spelen in de Google App voor Android. Het is mogelijk om te kiezen uit duizenden podcasts en Google is nog altijd van plan om de collectie verder uit te breiden.

Hoe werken de podcasts op de Google App?

Om de nieuwste functie van Google uit te proberen, kan in Google gezocht worden naar een podcast. Vervolgens krijg je de drie meest recente afleveringen te zien, een afspeelknop en een optie om meer afleveringen te zien. De podcasts in de zoekmachine zijn wereldwijd beschikbaar in het Engels. Onderaan het scherm kan de podcast bediend worden. Zo zie je bij het afspelen een pauzeerknop/afspeelknop en knoppen om voor- en achteruit te spoelen.

Daarnaast is het gewoon mogelijk om een podcast te beluisteren terwijl je ondertussen over het internet surft. Het scherm kan zelfs uitgeschakeld worden zonder dat het geluid stopt. Dat maakt het dus extra makkelijk om ook tijdens andere activiteiten naar de nieuwste podcasts te kunnen luisteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.