Google brengt beveiligingsupdate van april uit

05 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
android-6-0-marshmallow-jan

Google heeft laten weten dat de beveiligingsupdate voor Nexus-apparaten van april vanaf nu beschikbaar is. Je kunt de update elk moment verwachten. Het gaat in totaal om 29 onlangs gevonden zwakke in het mobiele besturingssysteem van de zoekmachinegigant.

Download de beveiligingsupdate voor Android

Google heeft de beveiligingsupdate van april voor Nexus-apparaten uitgerold en dat betekent dat je de update elk moment kunt ontvangen op je Nexus. Het gros van de gevonden kwetsbaarheden in het besturingssysteem zijn gelabeld als ‘kritiek’ of ‘hoog’. Het gaat in totaal om 29 beveiligingsbugs die zijn gevonden door Google, het Android-beveiligingsteam en door onafhankelijke onderzoekers. Mocht je niet willen wachten, dan kun je de factory images op deze pagina downloaden – daarvoor moet je je toestel wel flashen.

De update komt in de komende week in elk geval naar de volgende apparaten.

Eén van de grootste kwetsbaarheden heeft te maken met de e-mail- en mms-functionaliteit. Het was namelijk mogelijk om vanaf een afstand een code uit te laten voeren, maar zover bekend is niemand hierdoor getroffen. Andere problemen hadden te maken met Bluetooth, het downloadcentrum en andere kwetsbaarheden die het mogelijk maakten malafide apps te installeren. Google geeft niet alle details vrij over de patches, aangezien kwaadwillenden dan precies weten waar ze moeten zoeken om de veranderingen ongedaan te maken.

Reacties (0)