Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google maakt Android toegankelijker voor gehandicapten

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2016, 9:51 CategorieAndroid

Google heeft aangegeven Android wat toegankelijker te willen maken voor mensen die gehandicapt zijn, door enkele specifieke features te introduceren. Zo is het al mogelijk het besturingssysteem volledig met je stem te bedienen of visuele instellingen te vergroten.

Zo maakt Google Android toegankelijker voor gehandicapten

Google heeft enkele features in het zonnetje gezet waarmee het bedrijf Android toegankelijker wil maken voor gehandicapten. In deze twee voorbeelden gaat het over het besturingssysteem bedienen met je stem en enkele visuele aspecten groter maken voor wanneer je niet zo goed kunt zien. Zo is er nu dus de Voice Access Beta, waarmee je heel het OS dus aanstuurt met het geluid van je stem. Je kunt applicaties op twee manieren openen, onder andere door hardop uit te spreken dat je applicatie x geopend wil hebben.

Maar je kunt ook instellen dat er enkele cijfers op het scherm komen te staan, zodat je alleen het nummer van een app of instelling hoef uit te spreken. Ook kun je commando’s als ‘go home’ gebruiken, zodat je, in dit geval, terugkeert naar de homescreen. Via deze link kun je meedoen met het bètaprogramma. Ook presenteert Google de Android N Vision Settings, waarmee je dus enkele visuele aspecten, zoals lettergrootte, kunt aanpassen, zodat de mensen die iets slechter kunnen zien, ook kunnen bekijken wat er op het scherm gebeurt.

Deze laatste functie zal in de toekomst worden geïmplementeerd in het welkomscherm, zodat iedereen er meteen mee aan de slag kan. Heb je geen problemen met je ogen, dan kun je op ‘get started’ tappen en de instellingen laten voor wat ze zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.