Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Photos verliest FAB in nieuwste update voor Android

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2016, 12:57 CategorieAndroid

Google heeft een nieuwe update voor de Android-applicatie van Google Photos uitgerold, die een aantal dingen aan het design van de applicatie verandert. De meest opvallende verandering is het verwijderen van de FAB, de floating action button.

Download nu de update voor Google Photos

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe update voor Google Photos. Het gaat hier om versie 1.19, die een aantal nieuwe dingen met zich meebrengt, die vooral betrekking hebben op het design van de app. De grootste wijziging is echter het verwijderen van de FAB, de floating action button. Daarvoor in de plaats is de zoekbalk bovenin gekomen, die tevens een woord voorstelt om op te zoeken. Links vind je nog altijd het hamburgermenu, terwijl je aan de rechterkant de knop voor het overflow-menu vindt.

In dat laatstgenoemde menu vind je nu opties voor het maken van collages, albums, animaties en meer. Ook vind je hier de mogelijkheid om van weergave te wijzigen (week, maand, et cetera). Wanneer je op de zoekbalk drukt, krijg je een lijst met eerder gebruikte zoektermen te zien, evenals categorieën als video’s, selfies en meer. Over het algemeen kun je dus spreken van een opschoning van het menu, omdat alles nu netjes achter bestaande elementen is vastgezet, zonder dat er iets, zoals een grote blauwe knop, in de weg staat.

  • Google Photos
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.