Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play laat zien welke apps advertenties bevatten

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2016, 13:21 CategorieAndroid

Google Play, de digitale winkel voor Android, gaat laten zien welke apps advertenties bevatten. De tekst staat onder de knop van het downloaden en naast de boodschap of er in-app-aankopen aanwezig zijn. Waarschijnlijk wordt de functie nog uitgerold naar alle apps, omdat het nog niet overal zichtbaar is.

Zien welke apps advertenties hebben in Google Play

Hoe meer je weet, des te beter het is. Zo kun je pas echt een goede keuze maken, helemaal met betrekking tot het downloaden applicaties. De laatste tijd heeft Google een aantal wijzigingen doorgevoerd aan het design van de digitale winkel, om ervoor te zorgen dat gebruikers precies weten waar ze aan toe zijn. De nieuwste aanvulling is de boodschap welke apps advertenties bevatten. De eerste apps met deze boodschap zijn al gespot, maar nog niet alle applicaties zijn voorzien van de tekst. De regel staat onder de knop voor het downloaden / aanschaffen.

Dit is een functie waar we vorig jaar al iets over gehoord hebben. In een e-mail naar ontwikkelaars liet Google weten dat apps ‘aan het begin van 2016 moeten laten zien of er advertenties aanwezig zijn’. Nu is eind april 2016 niet meer te classificeren als ‘begin 2016’, maar dat maakt de toevoeging niet minder welkom. Het lijkt hier overigens te gaan om een server-side update die langzaam wordt uitgerold, omdat sommige mensen de extra tekst nog niet zijn tegengekomen in Google Play. Maar het hoeft nu niet lang meer te duren voor die mensen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.