Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google: ‘We scannen 6 miljard Android-apps voor online veiligheid’

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2016, 16:11 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat het bedrijf dagelijks zes miljard Android-apps scant om te checken of er malafide programma’s tussen zitten. Deze specifieke applicaties worden omschreven als Potentially Harmful Apps of PHAs.

Zes miljard Android-apps die Google dagelijks scant

Google heeft laten weten dat het bedrijf dagelijks zes miljard Android-apps scant om te checken of er geen malafide varianten tussen zitten. Deze apps worden omschreven als Potentially Harmful Apps of PHAs. Daarnaast geeft de zoekmachinegigant aan dagelijks ook 400 miljoen apparaten te scannen – maar het is niet duidelijk of dit automatisch of met toezegging van de eigenaar gebeurt, of allebei. Over heel 2015 werd slechts op 0,15 procent van de Android-apparaten PHAs gevonden, die enkel en alleen apps downloaden uit de Play-winkel.

Tel je ook de apparaten mee die apps downloaden vanuit externe bronnen of third-party app stores, dan klimt dat aantal omhoog naar 0,5 procent. Vorig jaar gaf Google aan dat dit percentage onder de één procent ligt. Al met al kun je concluderen dat de kans nog steeds even groot is dat iemand per ongeluk een malafide app installeert op zijn Android. Google is nu wel veel actiever wat de algemene beveiliging van het mobiele platform betreft en brengt nu maandelijks updates daarvoor uit. Ook vragen apps nu per onderdeel toestemming aan de gebruiker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.