Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google wil Android N preview naar niet-Nexus toestellen brengen’

Geschreven door
Geplaatst op7 april 2016, 10:55 CategorieAndroid

Vorige maand heeft Google de eerste preview van Android N uitgebracht. Deze nieuwe versie van Android is inmiddels als preview te downloaden voor diverse Nexus-toestellen maar mogelijk worden ook niet-Nexus toestellen door Google ondersteund.

Android N op niet-Nexus toestellen

Als je een Nexus-smartphone of -tablet hebt dan is de kans groot dat je Android N al kunt uitproberen maar als je een apparaat van bijvoorbeeld Samsung of HTC hebt dan zul je moeten wachten op de officiële release in het najaar. Daar komt echter mogelijk verandering in want uit de code van de website van Android N kunnen we opmaken dat Google de preview mogelijk beschikbaar zal stellen voor andere toestellen.

Het gaat specifiek om de regel ‘more supported devices, including devices from OEM partners‘. Het is echter niet duidelijk welke partners Google hiermee bedoelt en wanneer we de preview voor toestellen van deze partners kunnen verwachten.

Wat is er nieuw?

De volledige naam van de nieuwste Android-versie is nog niet bekend maar wat Android N zal brengen weten we grotendeels al. Zo zien we onder meer een splitscreen-functie terug waardoor je twee apps naar elkaar kunt draaien, wordt de batterijduur van je toestel verbeterd en wordt het dataverbruik tijdens het gebruik van mobiel internet verminderd. Lees meer over alle nieuwigheden binnen Android N.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.