Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google wil mogelijk Swift van Apple adopteren voor Android

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2016, 10:28 CategorieAndroid

Google zou voornemens zijn Swift van Apple te willen adopteren voor Android. Aanvankelijk zou deze programmeertaal Java niet gaan vervangen, maar dat zou op ten duur wel mogelijk zijn. Voor ontwikkelaars van apps zou dit in elk geval goed nieuws zijn.

Gaat Google gebruikmaken van Swift van Apple?

Google zou momenteel overwegen Swift van Apple te willen adopteren voor Android. Momenteel gebruiken appmakers Java als programmeertaal voor Android-apps. In de toekomst zou de zoekmachinegigant de Swift-programmeertaal willen aanbieden als alternatief, maar het zou ook kunnen dat Java in een later stadium kan worden vervangen. Naast het feit dat Google en Oracle, eigenaar van Java, in de clinch liggen, zou Google van mening zijn dat het programma van Apple veel meer voordelen heeft, vooral voor ontwikkelaars.

Ontwikkelaars zouden namelijk dan voortaan maar één broncode hoeven maken voor twee platformen. Daarnaast vinden developers dat het programma goed werkt, omdat het gemakkelijk in gebruik te nemen is, snel werkt en ook snel te leren is. Het zou wel een gigantisch project voor Google worden, omdat Swift dan zou moeten worden geïmplementeerd in api’s en sdk’s – deze zouden dan vrijwel allemaal moeten worden herschreven. Maar als één bedrijf dit kan, dan is Google het wel. Het kan echter wel jaren duren voordat we zover zijn.

Google heeft niet gereageerd op de situatie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.