Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HP Elite X3 phablet verschijnt in juni’

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2016, 17:48 CategorieWindows

Begin dit jaar introduceerde HP een interessante phablet; de Elite X3. Dit model draait op Windows 10 Mobile en liet op ons een zeer goede indruk achter. HP maakte echter nog geen lanceerdatum bekend maar volgens nieuwe geruchten moet de phablet in juni op de markt verschijnen.

De HP Elite X3 kan eenvoudig, dankzij een dock, met een monitor, muis en toetsenbord gekoppeld worden. Microsoft’s Continuum zorgt er vervolgens voor dat je met desktop-apps en prestaties kunt werken. Het toestel beschikt over een aantal indrukwekkende specificaties;

 • QHD AMOLED display van 6 inch
 • Gorilla Glass 4
 • Snapdragon SoC 820
  • Quad-core CPU (Qualcomm Kryo 4x) 64-bit en de maximale frequentie van 2,1 GHz
  • GPU Adreno 530
  • LTE modem x12
 • 4 GB RAM-geheugen LPDDR4
 • 64 GB ingebouwde eMMC 5.1 opslag, uitbreidbaar via microSD (tot 2 TB)
 • hoofdcamera van 16 MP
 • Camera aan de voorkant 8 MP
 • 4150 mAh batterij
 • Vingerafdruk- en irisscanner
 • IP67-certificering
 • Wi-Fi ac, Bluetooth 4.0

Uit Kroatië komt vandaag het bericht dat de Elite X3 in juni daar op de markt zal verschijnen. Of dit ook betekent dat de phablet dan de Nederlandse markt bereikt is niet duidelijk. De prijs is nog niet bekendgemaakt maar in de VS is al een prijs van 599 dollar opgedoken. Voor dit bedrag worden echter geen accessoires, bijvoorbeeld een dock, meegeleverd.

Lees ook onze HP Elite X3 hands-on review.

 • Delen:
HP Elite x3
HP Elite x3
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.