Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HTC werkt aan nieuwe modellen Nexus met Google’

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2016, 9:21 CategorieAndroid

Naar verluidt werkt smartphonemaker HTC samen met Google aan twee nieuwe modellen onder de noemer Nexus, met de werknamen M1 en S1. Mogelijk betekenen die namen Marlin en Sailfish, wederom twee vissoorten – eerdere Nexus-modellen hadden soortgelijke werknamen.

Gerucht: HTC ontwikkelt nieuwe versies Nexus

Even Blass, een bekende internetlekker, heeft laten weten dat HTC verantwoordelijk zal zijn voor de Nexus-lijn die dit jaar moet verschijnen. Daarvoor zou de fabrikant samenwerken met Google. De nieuwe toestellen onder de noemer Nexus hebben de werknamen M1 en S1 gekregen, wat mogelijk staat voor Marlin en Sailfish (marlijn en zeilvis). Andere Nexus-toestellen hebben in het verleden ook namen gebaseerd op vissoorten gekregen: de Nexus 6P heette eerst Angler (hengelaarsvis), terwijl de Nexus 6 de naam Shamu kreeg (een orka).

Helaas is er nog niets over de apparaten bekend. Wel zouden ze allebei op Android N moeten gaan draaien. Momenteel is het ook nog onduidelijk wat voor type apparaten het zullen worden. Krijgen we een smartphone en een phablet? Of misschien een phablet en een tablet? Misschien krijgen we dit jaar wel twee tablets, omdat we vorig jaar twee smartphones kregen? Er is nog een hoop onduidelijk en we weten nog niet wanneer we meer informatie over de apparaten kunnen ontvangen. Het wachten is nu op de aankondiging van Google.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.