Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei kondigt de Huawei P9 Plus aan

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2016, 15:41 CategorieAndroid

Huawei heeft tijdens een evenement, dat nu plaatsvindt in London, de Huawei P9 Plus aangekondigd. Dit is de grotere versie van de Huawei P9-smartphone. De phablet beschikt over een scherm van 5,5 inch en heeft 4GB aan werkgeheugen aan boord.

Dit is de Huawei P9 Plus

Naast een reguliere versie van de Huawei P9 (met een scherm van 5,2 inch), kondigt Huawei vandaag ook de Huawei P9 Plus aan. Dit is een phablet met een Super Amoled-scherm van 5,5 inch. Het apparaat beschikt over 4GB aan werkgeheugen en heeft standaard 64GB aan opslagruimte aan boord. Er is een accu van 3400 mAh aanwezig. De scherm resolutie is 1080p; full hd, dus. Onder de motorkap zit verder een Kirin 955 octacore-processor. Als besturingssysteem wordt Android 6.0 met de EMUI 4.1-skin meegeleverd.

Aan de achterkant van de phablet zit een twaalf megapixel dualcamera, met een Leica-certificatie. Dat moet voor plaatjes zorgen met een mooiere kleurweergave en een betere helderheid. De frontcamera is acht megapixel. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig en kun je grote smartphone snel opladen dankzij usb type-c. Huawei claimt dat het toestel na tien minuten opladen goed is voor zes uur bellen. Andere specificaties zijn de stereospeakers en de infraroodscanner. De Huawei P9 Plus weegt iets meer dan 160 gram.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei P9 Plus is vanaf 16 april beschikbaar voor 749 euro, in zowel Nederland als België.

Huawei Talkband B3

Naast twee nieuwe smartphones, heeft het bedrijf ook een nieuwe fitnesstracker annex smartwatch aangekondigd: de Huawei Talkband B3.

  • Delen:
Huawei MateBook
Windows 10
Huawei MediaPad M2 Tablet
Android Lollipop (5.1)
Huawei Mate 8
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.