Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei legt naam ‘Huawei 7P’ vast – nieuwe Nexus op komst?

Geschreven door
Geplaatst op14 april 2016, 10:04 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Huawei heeft de naam ‘Huawei 7P’ vast laten leggen. Is dit het eerste teken van een nieuwe Nexus-phablet? Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk wie de volgende Nexus-apparaten zou gaan maken voor Google.

Huawei 7P: de volgende Nexus voor Google?

De Google Nexus 6P, gemaakt door Huawei, wordt gezien als één van de beste, zo niet dé beste, Nexus van dit moment. En hoewel het nog helemaal niet zeker is dat Huawei ook de volgende Nexus-phablet zou gaan maken, zou het geen gek idee zijn. Wellicht dat de Chinese fabrikant daar hetzelfde over denkt, aangezien het bedrijf al de naam Huawei 7P heeft laten vastleggen. Helaas kunnen we verder niets uit het document halen, behalve dat we dus te maken hebben met een smartphone van Huawei – er wordt geen woord gerept over de Nexus.

Het zou ook zomaar kunnen dat de fabrikant zijn eigen phablet wil voorzien van stock Android en op deze manier hoopt te kunnen meeliften op de naam en het succes van de Nexus 6P. Maar dat is slechts speculatie. Momenteel kunnen we niets anders doen dan wachten totdat Google of Huawei iets naar buiten brengen over de Huawei 7P. Het kan ook zomaar zijn dat we hier de eerste glimp ontvangen van de nieuwe Google Nexus 7, waar het bedrijf aan zou werken. Met een P voor ‘premium’ zou het in theorie een fantastische tablet kunnen worden…

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.