Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPad Pro 9.7 doet het beter dan grote broer in zijn eerste weekend

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2016, 23:32 CategorieApple

De iPad Pro 9.7 doet het in het eerste weekend van de verkoop beter dan zijn grotere broer, de iPad Pro 12,9 die afgelopen herfst werd gepresenteerd. Dat meldt Localytics.

Beter dan grote iPad Pro

Marktanalysebureau Localytics analyseert het aantal nieuwe apparaten aan de hand van webbezoek en advertenties op websites die op die nieuwe toestellen in beeld worden gebracht. In 0,4 procent van de gevallen was dat afgelopen weekend met een gloednieuwe iPad Pro 9.7. Dat is meer dan het eerste verkoopweekend van de iPad Pro 12.9, die niet verder kwam dan 0,3 procent.

iPad Air 2

Dat klinkt als een verschil dat de moeite niet waard is, maar met de aantallen die Apple altijd verkoopt, is het waarschijnlijk toch heel wat. De nieuwe iPad Pro verkoopt in ieder geval net zo goed als de nog altijd populaire iPad Air 2 in zijn eerste weekend.

Beter dan iPhone SE

De verkoopresultaten zijn dus bemoedigend voor Apple, hoewel er uit een eerste weekend niet echt conclusies over de populariteit van de nieuwe tablet op langere termijn kunnen worden getrokken. In ieder geval doet de iPad Pro 9.7 het stukken beter dan de gelijktijdig gepresenteerde low-budget iPhone SE, die weer terugkeert naar het 4-inch schermformaat. De iPad Pro 9.7 is dan ook een high-end apparaat en de iPhone SE overduidelijk niet.

Apple Pencil

De iPad Pro 9.7 is ook in ons land net in de verkoop gegaan. Resultaten zijn nog niet te geven. De nieuwe tablet verschilt op een aantal belangrijke punten van de iPad Air 2, waar de nieuwe tablet als twee druppels water op lijkt. De hardware is geheel anders. Zo kan de nieuwe iPad Pro 9.7 samenwerken met een Apple Pencil en is er een optioneel toetsenbord bij te bestellen.

Specificaties

De tablet heeft een True Tone display voor een natuurgetrouwe kleurweergave en het scherm heeft een resolutie van 2.058 bij 1.536 pixels. De Apple A9X-processor drijft de tablet aan, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 32GB, 128GB of 256GB aan opslaggeheugen.

Een overzicht van alle specificaties en features vind je op de productpagina van de iPad Pro 9.7.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.