Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPhone 7 Plus krijgt twee camera’s en behoudt homeknop’

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2016, 20:53 CategorieiPhone

Weer een nieuw gerucht over de iPhone 7 Plus, die in de herfst aangekondigd zou worden. De homeknop, die volgens eerdere geruchten zou verdwijnen, blijft. En er komen twee camera’s aan de achterkant.

‘iPhone Pro’

Dit beweert MacFan en als bewijs heeft dit blad een schematische tekening op de kop getikt vol met Japanse uitleg erbij. De telefoon wordt hier de iPhone Pro genoemd, waarmee Apple van de nummering van de iPhones zou afstappen: de 7 wordt dan Pro. Net als de iPad Pro.

Hetzelfde design als iPhone 6S Plus

Eigenlijk is het nieuwe Japanse gerucht het minst spannend tot dusver. Het design van de volgende phablet van Apple zou in grote lijnen overeenkomen met dat van de iPhone 6S Plus. De naamgeving is enigszins verrassend, maar de dubbele cameralens aan de achterkant is ook al eens eerder in geruchten naar voren gekomen.

Plaatjes

MacFan beschrijft het allemaal in het juninummer van het magazine. De plaatjes van het artikel zijn al online te vinden. Alle geruchten hebben uitsluitend betrekking op de 5.5-inch variant van de nieuwe iPhone, niet op de kleinere ‘gewone’  iPhone 7. Hierover wordt alleen opgemerkt dat die ook erg op de iPhone 6S gaat lijken.

Niet dunner

De Japanse geruchtenmachine meldt voorts dat de iPhone niet veel dunner wordt dan de huidige iPhones. De 3,5 millimeter aansluiting voor een oortelefoon ontbreekt. In alle apparaten worden oortelefoons voortaan aangesloten via de lightningpoort of via bluetooth, aldus de geruchtenmachine.

iPad Pro

MacFan mag dan een hoop boeiende geruchten de kop indrukken, het blad heeft het in het verleden wel vaker bij het rechte eind gehad. Gegevens over de 12.9-inch iPad Pro waren al ver voor de lancering bij MacFan te vinden, en dat gold ook voor de iPhone 6 Plus. Echter, sommige details bleken achteraf niet geheel te kloppen, en dat kan nu ook het geval zijn. Bekend is ook dat Apple nogal eens met meerdere prototypes van nieuwe apparaten experimenteert voordat er eentje wordt gekozen die naar de winkels gaat. De vraag of MacFan hier de schema’s van het juiste prototype te pakken heeft, kan pas in het najaar worden beantwoord, als Apple de nieuwe phablet zelf presenteert.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.