Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jony Ive ontwerpt speciale versie iPad Pro voor goed doel

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2016, 8:38 CategorieiPad

Jony Ive, de topdesigner van Apple, heeft een speciale gele editie van de iPad Pro ontworpen. Het apparaat wordt eind deze maand geveild voor tienduizenden euro’s. De opbrengst is bestemd voor een goed doel: het London Design Museum.

Kanariegele iPad Pro

Het museum is op zoek naar geld voor een verhuizing binnen Londen en Jony Ive heeft met het beschikbaar stellen van deze bijzondere iPad Pro alvast een flinke duit in het zakje gedaan. De veiling loopt via internet, iedereen kan zo meebieden.

Jony Ive heeft al in 1990 in het bewuste museum zijn eerste ontwerp voor een mobiele telefoon tentoongesteld, lang voordat hij bij Apple ging werken. Hij werd in 2003 vervolgens de winnaar van de allereerste designprijs die het museum uitreikte, ditmaal voor de iMac.

Edition 1 of 1

We kunnen dus wel zeggen dat het museum een duwtje in de rug van de carriere van sir Jony Ive heeft gegeven. Hij geeft nu wat terug in de vorm van de iPad Pro. Er is er maar één van, en dat wordt in met laser gegraveerde tekst achterop aangeduid als ‘Edition 1 of 1.’ De gele kleur is uiteraard ook uniek, het is speciale gele verf die Ive over de aluminium achterkant heeft laten aanbrengen.

Blauwe cover, oranje Apple Pencil

De bewuste iPad Pro is een grote, met een 12.9-inch scherm. Er komt een kobaltblauwe lederen smartcover bij. De bijbehorende Apple Pencil is oranje. De componenten bij elkaar geven zo een kleurrijk geheel.

De iPad zal tegen 28 april online komen op de veiling. Die loopt inmiddels al; je kunt er nu al op bijzondere designproducten bieden.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.