Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Krachtigere tablet met Ubuntu te vinden op Indiegogo voor 230 dollar

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2016, 9:28 CategorieHardware

Ben je op zoek naar een krachtigere tablet met Ubuntu als besturingssysteem, check dan dit Indiegogo-project van fabrikant MJ Technology. Je kunt de tablet daar steunen door een bedrag van tenminste 230 dollar te beloven.

MJ Technology’s tablet met Ubuntu op Indiegogo

Canonical en BQ mogen dan wel de eersten zijn geweest die een Ubuntu-tablet uitbrengen die zowel een mobiele als desktop interface aanbiedt met de BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition, het bedrijf MJ Technology is het eerste bedrijf dat een krachtige tablet met Ubuntu als besturingssysteem uit wil brengen. MJ heeft het project eindelijk op Indiegogo gezet, nadat het bedrijf de plannen eerder dit jaar al aankondigde. Daar kunnen geïnteresseerden het project steunen door tenminste een bedrag van 230 dollar (202 euro) te beloven.

De eerste tablets zouden al in augustus geleverd kunnen worden. Alle Ubuntu-tablets zijn voorzien van een Atom Cherry Trail-processor en een schermresolutie van 1920 bij 1200 pixels. Ook ondersteunen ze allemaal een extern toetsenbord. Daarnaast draaien de tablets allemaal op de volledige desktopversie van het besturingssysteem, waardoor je in principe geen toetsenbord of muis aan hoeft te sluiten om volop gebruik te kunnen maken van de hard- en software. Hieronder hebben we de specs en verschillende op een rijtje gezet.

Tanto

 • 10.1 inch display
 • Intel Atom x7-Z8750 processor
 • 2GB RAM
 • 64GB eMMC storage
 • 8,500 mAh battery
 • 8MP rear and 5MP front cameras
 • dual-band 802.11b/g/n WiFi and Bluetooth 4.0
 • 2 full-sized USB 3.0 ports, a microSD card slot, mini HDMI port, micro USB port and USB Type-C port
 • Internal mini PCIe slot
 • Stereo speakers

Mini Tanto

 • 10.1 inch display
 • Intel Atom z5-Z8300 processor
 • The rest of the specs are pretty much the same as for the Tanto

Wakizashi

 • 8.9 inch display
 • Intel Atom z7-Z8750 processor
 • 4GB RAM
 • 128GB eMMC or 256GB SSD storage options
 • 7,500 mAh batter
 • 13MP rear and 8MP front camera
 • Other specs are pretty much the same as for the other tablets

Katana

 • 10.1 inch display
 • 8,500 mAh battery
 • Other specs are the same as for the Wakizashi

Check ook vooral de Indiegogo-pagina voor meer informatie.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.