Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Edge ondersteunt deze zomer WebM van Google

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2016, 12:46 CategorieApplicaties

Microsoft Edge zal vanaf deze zomer WebM van Google gaan ondersteunen, wanneer de Anniversary Update voor Windows 10 beschikbaar is voor iedereen. WebM is een verzameling technologieën die ervoor zorgen dat video online licht en responsief gebracht kan worden.

Microsoft Edge en WebM

Wanneer de Anniversary Update voor Windows 10 live gaat, dan zal Microsoft Edge, de opvolger van Internet Explorer, WebM ondersteunen, maar Microsoft bekend. WebM, waar codecs als VP9 en Opus onder vallen, is een verzameling technologieën die ervoor zorgen dat video online licht en responsief gebracht kan worden. Onder andere YouTube maakt hier gebruik van, evenals een groot aantal andere websites – ondersteuning voor deze technologie is dus cruciaal om (toekomstige) gebruikers een prettige ervaring aan te bieden.

Microsoft kondigde de ondersteuning voor WebM, en dus VP9 en Opus, al in september vorig jaar aan, maar tot op heden was die support dus nog niet verschenen. Mocht je in de preview pool zitten van Microsoft, dan kun je nu al profiteren van de verandering. Microsoft Edge ondersteunt daar al WebM, maar je zult daarvoor nog even binnen de instellingen deze experimentele feature moeten aanzetten. Je hebt daarvoor tenminste Edge 14.14291 nodig. Heb je die versie, dan typ je in de adresbalk about:flags, waar je de optie onder Media Source Extensions vindt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.