Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Miitomo van Nintendo al over de 4 miljoen gebruikers’

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2016, 8:30 CategorieAndroid

Op donderdag 31 maart brachten wij naar buiten dat de eerste Nintendo-applicatie voor smartphones en tablets vanaf die dag gratis te downloaden was voor Android en iOS. Nu lijkt het erop dat liefhebbers de app in groten getale hebben geïnstalleerd, dat is in ieder geval wel wat SurveyMonkey heeft gemeld. Alhoewel we de cijfers met een korreltje zout moeten nemen, zijn de cijfers voor Miitomo zeker niet verkeerd te noemen.

Aantal downloads Miitomo

Miitomo schopte het in korte tijd tot de hitlijsten van zowel de App Store als de Google Play Store. Uit de cijfers blijkt dat de app afgelopen week iedere dag zo’n 370.000 keer is gedownload. In totaal schijnt de app maandelijks zo’n vier miljoen actieve gebruikers te hebben. Ongeveer één miljoen gebruikers maakt zelfs dagelijks gebruik van de applicatie, waarin het mogelijk is om een eigen Mii aan te maken.

Geschatte verdiensten per week

Het eerdergenoemde medium waagde zich ook aan een schatting wat betreft de inkomsten die de applicatie tot op heden heeft gegenereerd. Zo gaat het bedrijf ervan uit dat Miitomo per dag zo’n 40.000 dollar oplevert. 80 procent van die omzet schijnt te komen uit de iOS-applicatie, terwijl de overige twintig procent afkomstig is uit de Android-variant. Nintendo heeft nog geen uitlatingen gedaan over de cijfers.

  • Miitomo
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.