Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Amazon Kindle al gelekt: niet waterdicht

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2016, 9:10 CategorieHardware

Deze week wordt de nieuwe Amazon Kindle aangekondigd. Nu is echter alles over de moderne e-reader al naar buiten gekomen, vóór de aankondiging. Uit de gelekte informatie blijkt dat de nieuwe Kindle niet waterdicht is, maar wel een flinke accu zal gaan krijgen.

Dit is de Amazon Kindle Oasis

De nieuwe Amazon Kindle, genaamd Oasis, is gelekt voordat het bedrijf de e-reader kon presenteren. Opvallend is de brede rand aan één kant, waarmee je het apparaat prettiger kunt vasthouden met één hand. Ook zien we twee fysieke knoppen op dat bredere segment zitten, waarmee je de pagina’s kunt omslaan. Zo hoef je niet meer met je vingers op het scherm te tappen. Het scherm heeft een pixeldichtheid van 300 ppi, dus qua scherpte staat het gelijk aan dat van Voyage. We zou de achtergrondverlichting beter zijn gemaakt.

De Amazon Kindle Oasis weegt 131 gram en dat is twintig procent lichter dan voorgaande modellen. De Oasis is 3,4 millimeter op z’n dunst en 8,5 millimeter op z’n dikst (die bredere rand aan de zijkant). Het hoesje, dat de werktitel Soda heeft gekregen, zorgt ervoor dat de e-reader twintig maanden op stand-by kan staan, wordt aan het apparaat geklikt met batterijen en is straks verkrijgbaar in drie kleuren. Je kunt de accu in het hoesje en de e-reader tegelijkertijd opladen wanneer beide dingen aan elkaar gekoppeld zijn.

amazon-kindle-oasis-2

Ook handig om te weten: wanneer je dat hoesje aan de Oasis hebt geklikt, dan zal de e-reader eerst de accu in de accessoire leegmaken, voordat het aan de energievoorraad van zijn eigen accu begint. Helaas is het niet zo dat de nieuwe Amazon Kindle waterdicht is, zoals eerder wel werd beweerd. Het is nog niet duidelijk wat de Oasis zal gaan kosten, wanneer die beschikbaarheid en welke Amazon-e-reader die moet opvolgen. Daar horen we later deze week meer over, wanneer Amazon officieel de Kindle Oasis uit de doeken doet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.