Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe malware kan Android-toestellen infecteren bij bezoeken website

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2016, 10:59 CategorieAndroid

Onderzoekers van Blue Coat Systems hebben een verontrustende ontdekking gedaan. Het bedrijf is achter een nieuwe vorm van malware gekomen. Waar het in het verleden nog nodig was om programma’s te installeren of dat de gebruiker een bepaalde handeling moest uitvoeren, kan nu het vertonen van een advertentie voldoende zijn om een geïnfecteerd toestel te krijgen.

Het eerdergenoemde medium is erachter gekomen dat Android-apparaten last kunnen krijgen van een zogenoemde drive by-download. Kwaadaardige JavaScript-code in een advertentie kunnen grip krijgen op Android-toestellen. Dat brengt ze in de gelegenheid om onopgemerkt malware te installeren op het apparaat. Zonder dat gebruikers het dus door hebben, wordt hun toestel geïnfecteerd.

De malware verwijderen

Zodra gebruikers eenmaal te maken hebben gehad met de malware, dan zal dat zich uiten als een soort ransomware. Dat laatste houdt in dat het om een virus gaat dat ontwikkeld is in de hoop dat je geld betaalt om hem kwijt te raken. In dit geval verschijnt er een melding waarin gebruikers wordt verteld dat ze 200 dollar moeten betalen via een iTunes-giftcard. Om de malware uit het toestel te verwijderen, moet de gebruiker zijn apparaat terugzetten naar fabrieksinstellingen. Een update naar een nieuwe versie van Android blijkt het probleem namelijk niet op te lossen. De malware krijgt alleen grip op Android 4.0 tot en met Android 4.3. Of versie 4.4 er gevoelig is, weet men nog niet zeker. Het is de gebruikers van die versies in ieder geval aan te raden om alleen veilige websites te bezoeken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.