Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ontwikkelaar werkt aan Windows 10 Mobile voor Surface RT

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2016, 15:27 CategorieWindows

Een ontwikkelaar op het XDA Developers-forum werkt momenteel aan Windows 10 Mobile voor Surface RT. Het is nog wel een work in progress. Eerder is het dezelfde developer al gelukt Windows Phone 8.1 te installeren op de oude tablet.

Windows 10 Mobile voor de Surface RT

Toen Microsoft aankondigde dat Windows 10 naar alle apparaten met Windows 7 en Windows 8.1 zou komen, waren de eigenaren van de Surface RT boos. Zij zouden namelijk het nieuwe OS mislopen. Microsoft heeft in het verleden al wel een update uitgebracht voor Windows RT, die een Windows 10-achtig startmenu heeft toegevoegd – maar de rest van het nieuwe Windows werd niet meegeleverd. Nu is er een ontwikkelaar die de eerste Surface RT-tablet nieuw leven wil inblazen, door Windows 10 Mobile over te brengen.

Deze ontwikkelaar noemt zichzelf black_blob op het XDA Developers-forum. Het gaat hier om een onofficiële ROM van Windows 10 Mobile die geïnstalleerd kan worden op het apparaat. De developer maakt hiervoor gebruik van een beveiligingslek, die hem in staat stelt een ander OS te installeren (in theorie kun je ook Android als OS installeren). De ontwikkelaar geeft hier verder geen details over vrij. Wel is het black_blob gelukt al Windows Phone 8.1 te installeren op de Surface RT, dus hoeft het niet lang te duren voordat Windows 10 Mobile er op staat.

Het is momenteel nog niet duidelijk of de developer dan ook de software vrijgeeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.