Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo Find 9 met 5,5-inch scherm lekt uit

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2016, 19:18 CategorieAndroid

Informatie over een nieuwe phablet van Oppo is uitgelekt. De Find 9 krijgt een 5,5-inch scherm en topspecificaties.

Find 9

Na de release van de R9 en de R9 Plus is het dit jaar nog allerminst voorbij voor Oppo. Hoewel er nog geen absolute zekerheid gegeven kan worden over de hardware van de Find 9, lijkt het erop dat dit toestel straks goed mee kan met de beste toestellen die er zijn.

Helio P10-CPU

Zo loopt het toestel volgens de geruchten op een Helio P10-processor, met 64GB opslaggeheugen. De Helio P10 heeft acht kernen. Deze processor van MediaTek wordt bij zijn werk geholpen door 4GB ram en een Mali T860-gpu.

‘Slechts’ een full HD-scherm

Het 5,5-inch scherm is weer wat minder indrukwekkend. Dit biedt een resolutie van 1080 pixels. Full HD, maar tegenwoordig verwachten we van een vlaggenschip toch wat meer. Maar misschien verandert Oppo dit nog voordat het toestel in de eigen webshop wordt gelegd. Voor consumenten maakt het overigens blijkbaar niet veel uit. Het scherm komt overeen met dat van de Xiaomi Mi 5, en dat is een redelijk populair toestel gebleken tot dusver.

Android 5.1

De geruchten vermelden ook dat Android 5.1 het gekozen besturingssysteem is, en niet Android 6.0 Marshmallow. Maar de geruchten zijn nog vers, en Oppo kan dit wellicht nog veranderen voordat het toestel op de markt komt.

Achtercamera 12, frontcamera 16 megapixel

De camera’s zijn een bijzonderheid, omdat de resoluties zijn omgedraaid. Meestal zien we een hoge resolutie achter, en een kleinere resolutie voor. Met de Find 9 richt Oppo zich volledig op de selfie-rage. Aan de voorkant heeft de camera een resolutie van 16 megapixel, aan de achterkant is de resolutie 12 megapixel. De achtercamera bezit wel een led-flitser en kan in 4K video opnemen.

Meerdere versies

Het is nog niet bekend of er een micro sd-kaart in kan, en of er twee simkaarten in kunnen worden gestoken. Chinese toestellen hebben dat laatste meestal. Over enkele weken zou de Oppo Find 9 al beschikbaar zijn, mogelijk in verschillende versies met andere hardware. Wellicht komt er ook nog een versie met een Qualcomm-processor op de markt.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.