Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo kondigt ‘selfie expert’ Oppo F1 Plus aan

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2016, 13:53 CategorieAndroid

Vlak na de aankondiging van de Oppo R9 en de R9 Plus, kondigt de fabrikant wederom een nieuw toestel aan, genaamd de Oppo F1 Plus. Deze phablet wordt in de markt gezet als een expert op het gebied van selfies, dankzij zijn zestien megapixel-frontcamera.

Maak de beste selfies met de Oppo F1 Plus

Het is slechts enkele weken geleden dat Oppo de R9 en de R9 Plus aankondigde. Maar de fabrikant is nu al terug met wederom een toestelaankondiging, die ontzettend lijkt op het gros van de bestaande Android-smartphones van dit moment. Het toestel heeft ronde hoeken, is volledig van metaal en is lekker plat – precies zoals de iPhone is. Als we kijken naar de specs zijn er ook weinig verrassingen: de conclusie dat dit een gemiddelde, competitieve en mid-tier phablet is, lijkt wat ons betreft een prima samenvatting.

Hieronder zetten we de specs op een rijtje.

 • 5.5-inch full hd Amoled-display
 • MediaTek Helio P10 octacore 2.0GHz-processor
 • 4GB werkgeheugen
 • 64GB opslagruimte (uitbreidbaar tot 128GB)
 • Dertien megapixel-rearcamera, f/2.3 met PDAF en led-flash
 • Zestien megapixel f/2.0 frontcamera
 • 2,850mAh batterij
 • VOOC Flash Charge (0-75% opgeladen in 30 minuten)
 • Android 5.1 Lollipop met ColorOS 3.0 UI
 • Afmetingen: 151.8 x 74.3 x 6.6mm
 • Corning Gorilla Glass 4

Eén feature spring er wel uit en dat is de frontcamera van zestien megapixel, met een f/2.0-opening. Oppo noemt dit toestel dan ook niet voor niets een ‘selfie expert’. De fabrikant claimt dat deze camera tot vier keer meer licht binnenhaalt dan concurrerende frontcamera’s op smartphones en dat moet mooiere plaatjes opleveren.

Prijs en beschikbaarheid

De Oppo F1 Plus is nu beschikbaar in India. Volgende maand moet het toestel ook naar Europa komen. Omgerekend kost het apparaat ongeveer 360 euro.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.