Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung brengt geüpdatete Galaxy Tab S2 uit’

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2016, 10:36 CategorieAndroid

Samsung heeft mogelijk stiekem een geüpdatete versie van de Galaxy Tab S2 uitgebracht, met een iets beter presterende processor aan boord. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft hier echter niets over naar buiten gebracht.

Is er een nieuwe versie van de Galaxy Tab S2?

Vorig jaar in juli verscheen de Samsung Galaxy Tab S2. Afgaande op een jaarlijks releasecyclus, zou dat betekenen dat we dit jaar, rond dezelfde tijd, een nieuw Tab S-model zouden moeten tegenkomen. Mogelijk is die tijd al eerder aangebroken, aangezien er deze week nieuwe Tab S2-modellen zijn verschenen in een Duitse webshop. Het gaat hier om de 8.0– en de 9.7-versie van de tablet, die beide zijn voorzien van iets beter presterende hardware en nieuwe software, namelijk Android 6.0 Marshmallow, met de TouchWiz-interface.

De tablets beginnen met een prijs van 449 euro en hebben een 64-bit octacore Snapdragon 652-processor aan boord, die iets betere prestaties levert in vergelijking met de Galaxy Tab S2 met een Exynos 5433-chipset aan boord. Er is wel een vermindering in gpu-kracht waargenomen. Voor de rest zijn de nieuwe en de oude versies van deze tablets gelijk aan elkaar met evenveel werkgeheugen (3GB), een Super Amoled-display met een schermresolutie van 2148 bij 1536 pixels, 32GB aan interne opslagruimte en meer aan boord.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S2 8.0
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.