Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 6 krijgt een Snapdragon 823’

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2016, 10:20 CategorieAndroid

Volgens de nieuwste geruchten krijgt de Samsung Galaxy Note 6 de Qualcomm Snapdragon 823 onder de motorkap. Ook zou er tot wel 8GB aan werkgeheugen in het apparaat worden gepropt. Samsung heeft tot op heden nog niets bekendgemaakt over de nieuwe phablet.

Krijgt de Samsung Galaxy Note 6 8GB RAM?

Het duurt nog wel even voordat Samsung de Samsung Galaxy Note 6 zal aankondigen, maar dat weerhoudt de geruchtenmolen er niet van met nieuwe geruchten op de proppen te komen. Zo is er een nieuw verhaal opgedoken waaruit blijkt dat de Note 6 wordt voorzien van een Qualcomm Snapdragon 823-processor (64-bit Kryo 2.6GHz quadcore), Adreno 530-gpu en tot wel 8GB aan werkgeheugen. Momenteel is er nog niets bekend over de 823, maar waarschijnlijk is die bijna gelijk aan de 820, maar dan met een iets hogere kloksnelheid.

Het is moeilijk te zeggen het verhaal klopt. Ergens lijken de specs onwaarschijnlijk. Samsung maakt ook zelf zijn processor, dus lijkt de kans aannemelijk dat er geen Snapdragon, maar een Exynos-processor aanwezig zal zijn (dat is de eigen processorlijn van Samsung). Ook lijkt 8GB aan werkgeheugen nogal overkill – voor de meeste smartphones, phablets en tablets is 4GB meer dan genoeg. Het is nu wachten op de officiële aankondiging van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Wanneer die zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.