Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung zet grote stappen naar een opvouwbare tablet

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2016, 11:03 CategorieHardware

Een 7-inch tablet die je kunt opvouwen tot een 5-inch smartphone, die beter in de broekzak past. Daar is Samsung al een tijdje mee bezig. Er zijn de laatste tijd grote stappen gezet, melden bronnen die het kunnen weten.

Oled-scherm

Samsung ontwikkelt oled-schermen. Die worden nu opvouwbaar gemaakt. Zodat je ze kunt dubbelklappen als je ze meeneemt, en het scherm groter kunt maken als daar behoefte aan is. Samsung is daar al jaren mee bezig. Het plaatje hierboven dateert van vier jaar geleden, toen de eerste plannen werden gepresenteerd.

5-inch wordt 7-inch

Hoewel er de laatste tijd vooruitgang is geboekt bij de inspanningen van Samsung om een 7-inch scherm volledig op te vouwen, is het nog niet zo ver dat het in massaproductie kan gaan. Dat gebeurt op zijn vroegst volgend jaar, melden Aziatische bronnen.

Innovatie

Inmiddels is Samsung gaan samenwerken met andere bedrijven in binnen- en buitenland. Dat kan betekenen dat Samsung er haast mee heeft. De smartphonemarkt en de tabletmarkt staan al een tijdje min of meer stil, omdat iedereen die er een wil hebben, er al een heeft. De grote groei van de afgelopen vijf jaar is er dus uit, maar door een compleet nieuw product als een opvouwbare tablet te presenteren, hoopt Samsung de markt door deze innovatie weer flink in beweging te brengen.

Partners

En wat zegt Samsung er zelf over? In januari kwam directeur Lee Chang-oon van Samsung Display in de lucht met een opmerking hierover. “We plannen massaproductie en release van dit product in discussies met onze partners.” Wat dat precies betekent is niet helemaal helder geworden, maar het zit er in ieder geval aan te komen, en wellicht is Samsung niet de enige fabrikant die opvouwbare tablets gaat presenteren als het zo ver is.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.