Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Steeds meer tablets in Nederland kunnen via 4G het net op

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2016, 11:18 CategorieiPad

Steeds meer tabletbezitters in Nederland kiezen voor een 4G-tablet om ook mobiel te kunnen internetten. Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper.

Steeds meer tablets met een 4G-simkaart

Nog altijd kiest een overgrote meerderheid van de tabletbezitters voor wifi om contact te maken met internet. Maar dat wordt minder, ten gunste van tablets met 3G- of 4G-verbindingen. Via de simkaart dus. Momenteel zegt 85 procent van de Nederlanders gebruik te maken van wifi, dat was een jaar eerder nog 91 procent. Via 3G gaat 7 procent online, via 4G 8 procent. De cijfers zijn van januari dit jaar.

Nieuwe tablets

Hiermee is het aandeel van tablets met 4G met drie procent gestegen ten opzichte van een jaar terug. Telecompaper vermoedt dat dit te maken kan hebben met het aantal nieuwe tablets dat 4G ondersteunt, maar ook heeft het te maken met de groeiende voorkeur van consumenten om met hun tablet overal online te kunnen via het snelle 4G-netwerk.

Wifi of 4G? 65-plussers: ‘Geen idee’

Overigens hebben de 3G- en 4G-tablets natuurlijk ook wifi aan boord. Sommige tabletgebruikers vinden dat maar verwarrend. Telecompaper meldt dat vooral ouderen geen idee hebben hoe hun tablet het internet op gaat. De 65-plussers weten vaak niet helemaal precies hoe het in hun werk gaat.

78 procent van de ouderen zegt dat ze een wifi-verbinding gebruiken, een stuk minder dan het landelijke getal van 85 procent. Het is onwaarschijnlijk dat uitgerekend onder de ouderen meer 4G-gebruikers zitten. 21 procent van de ouderen geeft ook eerlijk toe dat ze niet weten hoe ze online gaan met hun tablet. Dat is veel meer dan het landelijk gemiddelde van 9 procent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.