Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablets populairst in gezinnen met kinderen

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2016, 12:33 CategorieOnderzoek

Tablets zijn in Nederland het populairst in gezinnen met kinderen. Dat meldt Telecompaper. Van de gezinnen met kinderen heeft 72 procent een tablet, het percentage voor alle huishoudens ligt op tweederde.

Leeftijd

De cijfers hebben betrekking op het vierde kwartaal van 2015. Telecompaper heeft ook bemerkt dat de leeftijd van kinderen uitmaakt. Hoe ouder de kinderen, hoe meer tablets. Van de gezinnen met jonge kinderen tot twaalf jaar heeft 73 procent een tablet, bij gezinnen met kinderen tussen 12 en 18 jaar stijgt dit tot 76 procent. Veel meer lijkt er niet meer bij te kunnen; al eerder stelde Telecompaper vast dat de tabletmarkt behoorlijk is verzadigd in Nederland.

Laptops

Telecompaper heeft ook uitgezocht hoe het zit met laptops. Deze apparaten blijken nog altijd populairder dan tablets. Van de gezinnen met kinderen heeft 92 procent een laptop (alle huishoudens: 84 procent). In jonge gezinnen heeft 85 procent een laptop, in gezinnen met kinderen in de middelbare schoolleeftijd stijgt dit naar 96 procent.

Eenpersoonshuishoudens minder tablets

Van de eenpersoonshuishoudens heeft slechts de helft een tablet. Bij huishoudens met meer personen is dat 70 procent. Telecompaper schrijft dat een gemiddeld Nederlands gezin 1,6 laptops bezit. In huishoudens met oudere kinderen is dat 2,2 laptops. Bij tablets heeft een gemiddeld gezin 1,1 exemplaren in huis, gezinnen met kinderen – jong of oud – hebben gemiddeld 1,3 tablets.

Hybride tablets

Inmiddels worden de hybride tablets steeds populairder, kruisingen tussen tablets en laptops met doorgaans afkoppelbare toetsenborden. Die zijn volgens Telecompaper, dat marktonderzoeksbureau IDC citeert, over vier jaar goed voor twintig procent van zowel de pc- als de tabletverkopen. In 2015 was dat nog maar vijf procent. De stijgende populariteit van de hybride  tablets gaat vooral ten koste van het marktaandeel van de ‘gewone’  tablets. Hoewel geen enkel onderzoek dit meldt, staat wel vast dat dit ten koste gaat van het marktaandeel van Android. Vrijwel alle hybride-tablets lopen op Windows.

 

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
HP Spectre 15 x360
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.