Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter test meer Material Design-opties in Android-app

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2016, 10:12 CategorieAndroid

Twitter is wederom aan het testen geslagen binnen de Android-app, aangezien sommige gebruikers zich hebben gemeld met enkele veranderingen in de interface. Zo zijn er nu tabbladen, is er een mooiere menu en zien we de floating action button in beeld.

Twitter verandert Android-applicatie

Door de jaren heen is de officiële app van Twitter op Android door heel wat veranderingen gegaan. Deze week lijkt ook niet anders te worden, aangezien sommige gebruikers zich hebben gemeld met enkele interface-elementen die anders zijn dan voorheen. Het lijkt hier om server-side-aanpassingen te gaan, waarvoor je dus geen update nodig hebt. De nieuwe interface biedt gebruikers niet alleen tabbladen aan de bovenkant, ook is het menu daar veel mooier gemaakt en zien we (wederom) de floating action button (FAB) in beeld.

Aan de bovenkant zien we dus de tabs terug, met daarin koppelingen naar je tijdlijn, berichten en meer. Wanneer je het hamburgermenu opent, dan lijkt het wel alsof het netwerk letterlijk de regels van Google heeft geïmplementeerd. Deze knop vervangt als het ware de overflow-knop, die je nu rechts bovenin de app vindt. Eerder testte Twitter al de FAB in een andere server-side-aanpassing, maar tot op heden hadden we die knop nog niet gezien. Laten we hopen dat ‘ie dit keer blijft. Wanneer de veranderingen live gaan, is niet bekend.

twitter-server-side-update-maart

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.