Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Samsung Galaxy S7 Edge maakt randen ongevoeliger

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2016, 22:20 CategorieAndroid

Dezer dagen rolt Samsung een update uit voor de Galaxy S7 Edge. De phablet heeft randen die deels over de zijkanten heen lopen. Die zijn soms wat te gevoelig voor onbedoelde aanrakingen. De update verhelpt dit.

Palm rejection

‘Palm rejection’, heet het als de aanraking van de handpalm moet worden genegeerd door het toestel. Doet het scherm dat niet, dan kan de echte invoer met de vingers soms niet herkend worden. Het scherm registreert immers al een aanraking ergens aan de zijkanten, waar de handpalm het gebogen scherm vasthoudt en aanraakt. Dit wordt nu met een tweede software-update op rij aangescherpt. De aanrakingen met de handpalm worden dan genegeerd door het toestel, zodat je rustig een bericht kunt tikken of de foto-app kunt gebruiken.

De nieuwe build heet XXU1APD1 en Galaxy S7 Edge-gebruikers zullen die binnenkort ‘over the air’ kunnen verwachten op hun toestel, als hij al niet binnen is.

Nieuwe camera-optie

De nieuwe build levert ook nog wat andere verbeteringen. Een nieuwe feature om scheve foto’s recht te zetten wordt geleverd, en dat is te zien aan een nieuw knopje in de camera-instellingen. Volgens de beschrijving die Samsung hiervan heeft gegeven, worden vervormde delen van een foto weer teruggevormd door de software. Hoe dat precies werkt, valt pas te beoordelen als de eerste gebruikers deze nieuwe mogelijkheid hebben benut.

Samsung Galaxy S7 Edge b

Update binnen een week

Binnen nu en een week zouden de simlockvrije Galaxy S7 Edge-gebruikers in Europa de update binnen moeten krijgen. Het is een download van 156 MB, dus een verbinding via een wifi-netwerk is misschien verstandig voor mensen met een krap mobiel data-abonnement. Wie er niet op kan wachten, kan zijn toestel dwingen om naar een update te zoeken via het instellingenmenu.

De Samsung Galaxy S7 Edge is een van de meest indrukwekkende Androidtelefoons van het moment. Onze hands-on review is hier terug te lezen.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.