Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Videoprofielfoto’s op Facebook maken met Vine en meer apps

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2016, 10:13 CategorieAndroid

Het is binnenkort mogelijk videoprofielfoto’s te maken voor je profiel op Facebook door gebruik te maken van andere video-applicaties, zoals Vine. Vorig jaar introduceerde het sociale netwerk de mogelijkheid een video van zeven seconden te publiceren als profielfoto.

Meer opties voor videoprofielfoto’s op Facebook

Facebook wil het zijn gebruikers gemakkelijker maken de profielfoto te verwisselen voor een profielvideo. Vorig jaar introduceerde het sociale netwerk de mogelijkheid een video (van maximaal zeven seconden) in plaats van een foto in te stellen en nu rolt het netwerk de mogelijkheid uit die video’s ook met andere apps te maken. Apps zoals Vine, Instagrams Boomerang en Facebook’s MSQRD krijgen binnenkort een knop ingebouwd waarmee gebruikers een video kunnen exporteren naar het sociale netwerk, om het proces dus te vergemakkelijken.

In de toekomst zullen er nog meer apps komen die deze functionaliteit ingebouwd krijgen. In principe is het zo dat, zo geeft Facebook aan, wanneer je een app bouwt voor de selfiecamera, je die knop direct kunt inbouwen in je applicatie. De optie wordt nu uitgerold naar de ontwikkelaars van apps die gebruikmaken van de (front)camera, zodat die developers de integratie zelf kunnen inbouwen. Wellicht dat deze integratie ervoor zorgt dat het uploaden van een videoprofielfoto gemakkelijker wordt – en dat meer mensen zich van de optie bewust worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.