Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC maakt universele app voor Windows 10, 10 Mobile en Xbox

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2016, 23:39 CategorieApplicaties

Een van de populairste allround videospelers, VLC, komt met een nieuwe versie voor Windows 10, Windows 10 Mobile en de Xbox. De nieuwe software bevindt zich nu in het beta-stadium, en zal binnenkort zijn release beleven.

VLC-apps

Het ziet ernaar uit dat VLC zijn nieuwe speler uitbrengt na de release van de jaarlijkse grote Windows 10-update, die de komende zomer wordt verwacht.

VLC Media Player bestaat al in de Windows Store voor Windows 8, Windows RT en Windows Phone. Deze versie is een geüpdatete versie van van de Windows 8-app. Dat houdt in dat het niet al te moeilijk moet zijn om een Windows 10-versie te maken. Nieuwe features zullen er wekelijks aan worden toegevoegd.

Universal Windows Platform

Het produceren van een app voor het nieuwe Universal Windows Platform leidt tot een paar interessante nieuwe mogelijkheden. VLC kan zelfs op de Hololens van Microsoft in beeld komen, en aan het eind van de zomer op Windows 10 Mobile-apparaten. Er wordt ook gewerkt aan een aangepaste versie voor de Xbox One. Wie de inspanningen van de VLC-ontwikkelaars wil bekijken en de app alvast wil proberen, kan dat doen door de developer mode te kiezen op de Xbox.

Internet of Things

Er komt ook nog een Internet of Things-versie van VLC, melden de makers. Die wordt ook gebaseerd op het Universal Windows Platform. Zo zou je zelfs de microcomputer Raspberry PC in een media-centrum voor je huis kunnen veranderen. Ondersteuning voor Chromecast is ook onderweg. Maar wanneer dit allemaal precies zijn release beleeft, is nog onduidelijk.

Windows Store

De VLC-apps zullen dus in de zomer beschikbaar worden gesteld in de Windows Store. De app is voor ontwikkelaars al te bekijken, maar die app is dus nog niet af.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.