Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp scherpt veiligheid op alle toestellen aan

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2016, 19:05 CategorieAndroid

Nadat de kranten in de afgelopen weken gevuld werden met verhalen waarin duidelijk werd dat de FBI in wilde breken op een iPhone, heeft WhatsApp zijn veiligheid juist verder aangescherpt. De dienst beschikte al over een end-to-end encryptie voor zijn teksten, maar heeft die beveiliging nu verder uitgebreid. In gesprek met Wired bevestigden Brian Acton, Jan Koum en Moxie Marlinspike, de makers van WhatsApp, dat zij de dienst opnieuw een stukje veiliger hebben gemaakt.

Vanaf nu lopen niet alleen de tekstberichten meer via de versleutelde verbinding, ook het versturen van audioberichten, video’s en foto’s kan vanaf nu extra veilig. Die verbinding houdt namelijk in dat de verstuurde berichten alleen bekeken of beluisterd kunnen worden door diegene die het bericht ontvangt of die het bericht heeft verstuurd. De extra beveiliging heeft WhatsApp te danken aan het bedrijf Open Whisper Systems.

Beveiliging WhatsApp voor alle platformen

De makers van de chatdienst hebben de keuze gemaakt om de end-to-end encryptie toe te passen op alle platformen. Daardoor profiteren niet alleen de iPhone- en Android-gebruikers van de verbeterde veiligheid. Ook gebruikers van bijvoorbeeld een BlackBerry of Windows Phone zijn met de nieuwste versie van de app verzekerd van de update. Wat betreft het gebruiken van de populaire app verandert er niets. Eerder werd al bekend dat teksten in WhatsApp sinds kort opgemaakt kunnen worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.