Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10-apps straks verder te gebruiken op andere apparaten

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2016, 9:53 CategorieWindows

Microsoft is momenteel een nieuwe feature voor Windows 10 aan het testen: de mogelijkheid apps verder te gebruiken op een andere apparaat. Twee jaar geleden presenteerde Apple al een soortgelijke functie, genaamd Handoff, voor OS X.

Apps delen informatie binnen Windows 10

Het is nu ongeveer twee jaar geleden dat Apple de Handoff-functie introduceerde: met deze feature is het mogelijk actieve apps te gebruiken op zowel OS X als iOS. Microsoft is nu bezig met het testen van een soortgelijke functie voor Windows 10. Dit project heeft de projectnaam Project Rome en stelt applicaties in staat met andere apparaten te communiceren via Bluetooth en de cloud. Het is nog niet bekend hoe Microsoft dit precies laat werken, maar er wordt in elk geval gebruikgemaakt van de Xbox SmartGlass-technologie.

Die technologie is gebaseerd op het idee dat apps informatie delen vanuit de cloud. Mogelijk zal Cortana ook een grote rol gaan spelen. Microsoft wil de technologie overigens niet limiteren tot Windows, aangezien iOS- en Android-apps ook kunnen meegenieten. De verwachting is dat de functie deze zomer wordt uitgebracht tijdens de lancering van de Anniversary Update. De optie is al opgedoken in een recente testversie van het besturingssysteem, maar die werkt helaas nog niet naar behoren. Wellicht bij een volgende update wel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.