Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Xiaomi Max wordt 6,4-inch phablet’

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2016, 11:57 CategorieAndroid

Xiaomi werkt aan de Xiaomi Max, een 6,4-inch phablet. Dit schermformaat zit dicht tegen de kleinste tablets aan, die bij 7 inch beginnen.

Stemming

De Chinese fabrikant heeft de naam niet zelf bedacht. Mensen mochten op namen stemmen: Xiaomi Pro, Xiaomi Plus, Xiaomi Big en Xiaomi Max. Iets meer dan de helft van de stemmen viel op Max. Xiaomi Big werd tweede. De door andere fabrikanten veelgebruikte toevoegingen Pro en Plus kwamen onderaan. Kennelijk vonden gebruikers dat die al te vaak zijn toegevoegd aan phablets of andere grote smartphones.

Groter dan Xiaomi Mi Note

Xiaomi heeft officieel nog niets losgelaten over de phablet, behalve de mededeling dat hij erg groot wordt. De geruchtenmachine houdt het op 6.4 inch, een flinke tik groter dan de 5.9-inch Xiaomi Mi Note die vorig jaar werd gelanceerd.

Snapdragon 820-processor

Nu de naam rond is, doen verhalen al snel de ronde over de specificaties van de toekomstige phablet. Behalve het schermformaat van 6.4 inch wordt gehoopt dat het scherm zeker een 2K-resolutie krijgt en dat het toestel wordt aangedreven door een supersnelle Qualcomm Snapdragon 820-processor, de keuze voor de duurste vlaggenschepen die tot nu toe dit jaar zijn gepresenteerd.

Vingerafdrukscanner

Verdere geruchten over de nieuwe phablet vermelden een vingerafdrukscanner. Hoe de specificaties er precies uitzien, blijft afwachten totdat Xiaomi de Max officieel brengt. De Chinese fabrikant laat er geen gras over groeien: een Weibo-account voor de Xiaomi Max is al aangemaakt. Dat geeft aan dat er op nieuwe gegevens over deze telefoon waarschijnlijk niet lang gewacht hoeft te worden.

Het is nog niet duidelijk of de phablet naar Nederland komt. Als er Xiaomi-producten in China worden verkocht, doen ze het doorgaans niet slecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.