Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

YouTube vernieuwt applicaties op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2016, 12:56 CategorieAndroid

YouTube heeft bekendgemaakt dat de apps op iOS en Android zijn vernieuwd en gebruikers verbeterde aanbevelingen kan voorschotelen. Ook is de hometab van een ander en beter design voorzien, geeft de zoekmachinegigant aan.

Download nu de nieuwe versie van YouTube

Google heeft een nieuwe versie van YouTube uitgebracht voor Android en iOS. De vernieuwde app biedt een verbeterde hometab en betere aanbevelingen aan. Daarnaast kunnen gebruikers nu grotere foto’s van de kanalen zien, waardoor het sneller duidelijker is waar de foto vandaan komt. De verbeterde aanbevelingen worden aangestuurd door ‘diepe, neutrale netwerken’, die volgens Google ‘automatisch patronen kunnen vinden en kunnen blijven leren en verbeteren’. In de praktijk betekent dit minder, maar betere aanbevolen video’s.

Hoewel dit geen baanbrekende update is, gebruikt YouTube toch steeds meer van de intelligente systemen die moederbedrijf Google heeft ontwikkeld. Artificiële intelligentie zal volgens Google in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen voor applicaties en diensten. Bestuursvoorzitter Sundar Pichai is van mening dat Google, met al zijn kennis in huis, een streepje voor heeft op concurrenten als Amazon en Microsoft. Voorlopig zal dit soort technologie alleen nog ingezet worden voor dingen als het vinden van de betere YouTube-video’s.

Ook zullen de mobiele apps voorzien worden van kleine reclameblokken van zes seconden.

  • Google Play Music
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.