Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE werkt aan twee nieuwe Nubia-phablets

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2016, 8:55 CategorieAndroid

ZTE zal binnenkort twee nieuwe phablets presenteren in de Nubia-lijn. De schermformaten zijn 5,5 en 6 inch. De apparaten worden waarschijnlijk op dinsdag 19 april gepresenteerd.

Nubia X8

De Nubia X8 en de Nubia X8 mini zijn door bloggers al ontdekt op de website van TENAA, de Chinese elektronicawaakhond. De X8 heeft als typenummer NX523J. Het 6-inch scherm biedt een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. De telefoon wordt aangedreven door een 64-bit processor met acht kernen die zijn geklokt op 1.8 Ghz. Dat zou goed de Snapdragon 652 kunnen zijn, maar dat weten we dus niet zeker.

De phablet heeft 4GB ram aan boord en 64GB intern geheugen, dat kan worden uitgebreid met een micro sd-kaart.  De Nubia X8 is gehuld in een metalen body. Het toestel heeft een 4000 mAh batterij. Aan de achterkant bevindt zich een vingerafdrukscanner. De achtercamera schiet foto’s in een resolutie van 16 megapixel, de frontcamera in 8 megapixel. De phablet zou lopen op Android 5.1.1, dus niet de laatste versie van het besturingssysteem Android 6.0 Marshmallow.

Nubia X8 mini

Voorts komt ZTE met de Nubia X8 mini. Het typenummer van deze phablet is NX527J en hij is een tikje kleiner. Het 5,5 -inch scherm biedt een resolutie van 1080 pixels. De processor is wat minder snel; de acht kernen zijn op 1,5Ghz geklokt. Dat zou wellicht de Qualcomm Snapdragon 617 kunnen zijn. Deze cpu wordt geholpen door 4GB ram.

Er is 32GB opslaggeheugen dat net als bij de grote broer van dit toestel uitgebreid kan worden met een micro sd-kaart. De cameraspecificaties zijn hetzelfde. De batterij moet het doen met 2900 mAh. De vingerafdrukscanner ontbreekt niet, en ook deze telefoon is gehuld in een metalen unibody, en heeft Android 5.1.1 Lollipop als besturingssysteem.

Er is nog niets onthuld over prijzen en beschikbaarheid in Europa. ZTE heeft in Nederland wel een aantal phablets en tablets in de verkoop.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.