Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple haalt veiligheidsapp plots uit de App Store

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2016, 17:18 CategorieApplicaties

Apple heeft recent een app uit zijn App Store verwijderd. Het gaat om de applicatie System and Security Info waarmee het mogelijk was om te bekijken of er malware op je iPhone zit of dat je smartphone gejailbreakt is. De app was afkomstig van SektionEins en is nu dus niet langer te downloaden in de App Store.

Stefan Esser, de oprichter van het bedrijf dat de app maakte en op 10 mei lanceerde, laat het er niet zomaar bij zitten en deelde de nodige informatie met zijn volgers op Twitter. Zo zien we onder andere een e-mail van Apple waarin staat dat de app is verwijderd omdat de applicatie mogelijk ‘potentieel inaccurate en misleidende informatie’ toont.

Esser laat zich uit over Apple

Esser heeft op zijn beurt het idee dat Apple de applicatie heeft verwijderd, omdat het bedrijf niet uit wil dragen dat er mogelijk gaten zitten in de beveiliging van iOS. Desondanks blijft Apple bij het standpunt dat de app mogelijk misleidende informatie toont. Tot op heden is er door het bedrijf namelijk nog geen mogelijkheid geboden om diagnostische informatie van iOS te verzamelen. “Het ironische is dat er honderden apps zijn die gebruik maken van diagnostische informatie, maar dat Apple juist onze app heeft verwijderd”, laat Esser verder weten op zijn Twitter-account. Opmerkelijk is vooral dat de app drie keer werd goedgekeurd alvorens de applicatie werd verwijderd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.