Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘A11-processor voor iPhone 7S Plus al in de maak bij TSMC’

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2016, 9:23 CategorieiPhone

Mogelijk zal Apple-leverancier TSMC binnenkort starten met de productie van de A11-chip, die waarschijnlijk in de iPhone 7S Plus zal komen te zitten. De productie zal nog wel kleinschalig zijn en pas in het tweede kwartaal van 2017 op gang moeten komen.

Gerucht: aan de iPhone 7S Plus wordt al gewerkt

TSMC is een leverancier van Apple die werkt aan chips voor mobiele apparaten. Mogelijk zou dit bedrijf nu al werken aan de A11-processor – de opvolger van de onaangekondigde A10-processor die mogelijk in de iPhone 7 Plus komt te zitten – die is bedoeld voor de iPhone 7S Plus. De productie zou kleinschalig worden opgezet en pas in het tweede kwartaal van 2017 van start gaan. Tevens zou de productie gebaseerd zijn op het 10-nanometer FinFET-proces, waar de fabrikant momenteel nog aan werkt. Eind 2016 zou dat proces afgelopen zijn.

En een kwartaal later zou Apple al nieuwe samples hebben moeten ontvangen, als het aan de bronnen uit de leveranciersketen ligt. TSMC zou ongeveer twee derde van de productie van deze chip op zich gaan nemen. Uit het gerucht blijkt niet welk bedrijf het resterende deel voor zijn rekening neemt, maar de geruchtenmolen laat de naam Samsung vallen. Deze fabrikant maakt namelijk ook processors voor de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. De verwachting is dat Apple de volgende iPhone, de iPhone 7 Plus, dit jaar gaat aankondigen.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.