Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel Idol 4 Pro wordt nieuwe Windows-phablet

Geschreven door
Geplaatst op29 mei 2016, 12:05 CategorieWindows

Alcatel werkt aan een nieuwe phablet die op Windows loopt. De Alcatel Idol 4 Pro krijgt een schermdiagonaal van 5,5 tot 6 inch.

Snapdragon 820-processor

Het apparaat is een echt vlaggenschip, met een Qualcomm Snapdragon 820-processor, een 5,5-inch tot 6-inch scherm met een resolutie van 1080 pixels, en 64GB opslaggeheugen. De processor wordt geholpen door 4GB ram. Op de achterkant zit een 21-megapixelcamera, wordt gemeld op basis van benchmarkgegevens van GFXBench waar het toestel al langs is geweest.

Windows Continuum

De Windowstelefoon ondersteunt Windows Continuum, waarmee het toestel aan een monitor en een toetsenbord kan worden gekoppeld die daarmee in een elementaire Windows-pc veranderen.

Amerika

Veel gegevens over de nieuwe phablet zijn bekend geworden via de benchmarkgegevens en via de wifi-certificatie van het nieuwe apparaat. Die informatie doet vermoeden dat deze phablet vooralsnog alleen voor provider T-Mobile in Amerika is bestemd. Of er ook versies voor Europa aan komen, is nog niet duidelijk.

Idol 4 Pro belooft beste Alcatel ooit te worden

De Chinese fabrikant van Franse afkomst staat bekend om redelijk goede, erg goedkope telefoons, die veelal zonder abonnement worden verkocht. Onlangs werd informatie bekend over een ander high-end toestel, de Idol 4S (hands-on review), die eveneens goede specificaties heeft. Maar de Idol 4 Pro gaat nog een paar stappen verder: die gaat met gemak concurreren met de vlaggenschepen van merken als Samsung en HTC, waarschijnlijk vooral op prijs, want Alcatel maakt het nooit te duur.

 • Delen:
Alcatel Plus 10
Windows 10
Alcatel Idol 4S
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

 1. Gerrit
  29 mei, 2016 om 17:43

  Categorie Android en hij draait op Windows??

  • Bart Vuijk
   29 mei, 2016 om 22:34

   oeps, dat is een foutje :) dank voor het melden, het is gewijzigd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.