Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android N krijgt geen 3D-Touch, zoals de iPhone 6S Plus’

Geschreven door
Geplaatst op12 mei 2016, 23:34 CategorieAndroid

De volgende versie van Android krijgt geen ondersteuning voor drukgevoelige schermen, een uitvinding die Apple 3D Touch noemt. Android N moet het volgens de laatste geruchten zonder deze functie stellen.

Apple’s 3D Touch

Nadat Apple met zijn drukgevoelige iPhones kwam vorig jaar, zijn er wel wat Androidfabrikanten geweest – zoals ZTE – die op eigen houtje ook zo’n functie in toestellen hebben gebouwd. Door het scherm gevoelig te maken voor de hoeveelheid druk die de gebruiker met zijn vinger uitoefent, kunnen meer functies worden ontsloten.

Drukgevoelig scherm niet naar Android N…

Apple heeft dit in de laatste iPhones gebruikt om bijvoorbeeld submenu’s te voorschijn te toveren als je enkele seconden stevig op het scherm drukt. Dat wordt geregistreerd door een drukgevoelige laag die onder het scherm is aangebracht.

Geruchten deden de ronde dat Google deze functie ook in Android N wilde. Maar dat is blijkbaar niet het geval, als we Recode mogen geloven. Google is volgens deze website niet van plan om ondersteuning voor drukgevoelige schermen in dit besturingssysteem in te bouwen. Wel blijft het mogelijk dat Google de functie er later nog via een update aan toevoegt.

…Maar later misschien wel via een update

De drukgevoeligheid heeft zijn voordelen, want het zorgt ervoor dat app-ontwikkelaars hun applicaties niet nodeloos ingewikkeld hoeven te maken als het gaat om de bediening ervan. Je kunt ermee ook snel springen naar andere functies of onderdelen van een app.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.