Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

App van Instagram krijgt nieuw design en appicoon

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2016, 17:13 CategorieAndroid

Instagram heeft een nieuw app-icoon gepresenteerd en heeft ook zijn apps voor Android en iOS van een nieuw likje verf voorzien. Eerder waren hier al geruchten over en die blijken nu waarheid te zijn: het sociale netwerk ruilt zijn kleuren in voor zwart en wit.

Dit is het nieuwe design van Instagram

Sinds jaar en dag heeft Instagram al een vertrouwd uiterlijk. Het logo is al een tijdje onaangepaste gebleven en hoe herkenbaar dat ook is voor iedereen, toch moest er iets veranderen. Daarom heeft de Instagram-app een compleet nieuw design gekregen. In de onderstaande video kun je zien waar het team achter het nieuwe design allemaal nog meer aan gewerkt heeft voordat de keuze is gevallen op dit kleurrijke geval. Het gaat om veel variaties van hetzelfde icoon. De eerste reacties zijn niet heel positief; de eerste gif is al gemaakt.

Ook de andere apps van Instagram hebben andere iconen gekregen (Layout en Hyperlapse). Het nieuwe design van de sociale applicatie leunt op veel minder kleuren, zodat jouw foto’s beter tot hun recht komen. De interface is wit met zwart en daardoor komen de foto’s van de gebruikers veel meer naar voren dan eerder het geval was. Echter, in de praktijk is er weinig verschil merkbaar. De app-ervaring voelt nu juist erg kaal aan. De update wordt nu al uitgerold naar iOS-eigenaars. Android komt vanaf later vandaag ook aan de beurt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.