Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple-patent hint naar Touch ID-‘gum’ voor Apple Pencil

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2016, 12:26 CategorieAccessoires

Er is een nieuw Apple-patent opgedoken die al enkele jaren oud is, maar wellicht kan laten zien wat het bedrijf voor ons in petto heeft met de Apple Pencil. In het patent komt onder andere het idee van een soort Touch ID-‘gum’ naar boven.

Apple Pencil met een Touch ID-‘gum’

Er is een nieuw patent van Apple opgedoken. Het gaat hier om een speciale stylus, genaamd de Intelligent Stylus. In de hardware zitten processors, sensoren en geavanceerde algoritmes. De stylus kan draadloze communiceren met de iPad, die kan bepalen hoe er met de stylus wordt omgegaan en die data kan omzetten in informatie. Ook kunnen gebruikers de punt aan de onderkant verwisselen, evenals additionele sensors toevoegen. Zo zou er een punt voor allerlei soorten kwasten, potloden en stiften bestaan, voor het beste effect op het scherm.

Daarnaast wordt er melding gemaakt van een punt aan de andere kant van de stylus. Deze is plat en zou in theorie een soort Touch ID-‘gum’ kunnen voorstellen. Ook zou er op deze plek nog een andere, multifunctionele knop geplaatst kunnen worden. De vraag is nu wanneer Apple al deze technologie in de Apple Pencil op diens opvolger gaat implementeren. Momenteel is de Pencil nog slecht leverbaar, waardoor Apple een achterstand weg te werken heeft. Het is dus niet aannemelijk dat de nieuwe stylus snel zal worden aangekondigd.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.