Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple stapt af van iedere twee jaar een nieuwe iPhone’

Geschreven door
Geplaatst op31 mei 2016, 14:33 CategorieiPhone

Apple heeft de keuze gemaakt om af te stappen van zijn tweejarige cyclus als het gaat om het uitbrengen van een nieuwe iPhone. Althans, dat is het nieuws dat Nikkei op dinsdag naar buiten heeft gebracht. Volgens dat medium wil Apple vanaf nu iedere drie jaar een nieuwe smartphone op de markt brengen.

Apple gaat voor driejarige cyclus

Ondanks dat het op dit moment slechts gaat om geruchten, is het niet ondenkbaar dat het bedrijf ervoor kiest om zijn cyclus met één jaar te verlengen. In de afgelopen periode kwamen er namelijk veel klachten binnen over dat de iPhone 7, die we in de herfst kunnen verwachten, bijna geen verschillen vertoont met de iPhone 6. Nikkei verwacht voor de iPhone 7 bijvoorbeeld slechts dingen als een verbeterde camera, een langere batterijduur en waterdichtheid. Het is de vraag of klanten daar echt een nieuwe smartphone voor gaan aanschaffen.

Bij de keuze voor de tweejaarlijkse cyclus was Apple juist van plan om steeds met een grote upgrade te komen. Mocht Apple er daadwerkelijk voor kiezen om zijn cyclus te veranderen naar drie jaar, dan zal dat volgens het eerdergenoemde medium grote gevolgen hebben voor leveranciers uit onder andere Japan en Taiwan. Zij zijn erg afhankelijk van de productie van de iPhone.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.