Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple werkt aan Europese uitbreiding voor Apple Pay

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2016, 10:30 CategorieApplicaties

Apple heeft laten weten dat het bedrijf momenteel achter de schermen werkt aan een Europese uitbreiding voor Apple Pay, een mobiel betaalsysteem. Helaas heeft het bedrijf niet laten weten wanneer we de betaaldienst in Nederland mogen verwachten.

Apple werkt aan Europese uitbreiding voor Apple Pay

Jennifer Bailey, onderdirecteur bij Apple, laat weten dat het bedrijf momenteel ‘hard werkt’ aan de Europese en Aziatische uitbreiding van de betaaldienst Apple Pay. Helaas heeft Bailey verder geen details over de uitrol bekendgemaakt, maar wel over het proces in een interview met TechCrunch.

We’re working rapidly in Asia and also in Europe, our goal is to have Apple Pay in every significant market Apple is in.

Singapore is één van die markten, daar is de dienst onlangs nog gelanceerd. Helaas is nu nog niet bekend welk land hierna aan de beurt is, maar Bailey liet wel weten waar het bedrijf naar kijkt voor zo’n keuze.

First, we look at the size of the market for Apple products. We also look at credit and debit card penetration, and contactless payment coverage. When we bring Apple Pay to market even when contactless is low it will grow — it was 4 percent in the U.S. but is now 20 percent. We also work with our network partners, where we can utilize integration with Amex and Visa, to go to market quickly.

Momenteel is het bedrijf nog in gesprek met enkele banken en andere financiële partners voor de uitrol van Apple Pay in andere landen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.