Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple wil fouten in autocorrect gaan weergeven in berichten’

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2016, 10:02 CategorieiPad

De autocorrect kan voor lachwekkende situaties zorgen, maar soms ook voor verwarring: mogelijk werkt Apple nu aan een oplossing. Er is namelijk een patent opgedoken van het bedrijf, waarin te zien is dat automatisch gecorrigeerde woorden worden benadrukt in een bericht.

Gerucht: Apple werkt aan het autocorrect-probleem

Of het een groot probleem is, kun je betwijfelen – maar automatisch gecorrigeerde worden kunnen voor zowel lachwekkende als verwarrende situaties zorgen. Mogelijk behoren die problemen straks tot het verleden, mits je een Apple-apparaat bezit. Het bedrijf uit Cupertino heeft namelijk een patent in handen waaruit op te maken is dat een automatisch gecorrigeerd woord wordt benadrukt. Ook kan er worden laten zien wat er precies automatisch veranderd is, zodat je, op basis van de context, het bericht wellicht beter kunt begrijpen.

In het patent van Apple staat beschreven dat de ontvanger wel kan zien welk woord er veranderd is, maar niet wat de schrijver van de woord aanvankelijk had opgeschreven. Dit soort oplossingen kunnen ervoor zorgen dat het communiceren via apps, zoals WhatsApp, Facebook Messenger of Telegram, een stuk vloeiender zal verlopen, omdat je niet hoeft te vragen wat diegene nou precies bedoelt met die zin. Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk of Apple ook daadwerkelijk deze feature zal gaan implementeren. Misschien in iOS 10?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.