Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apps voor App Store ondersteunen straks IPv6

Geschreven door
Geplaatst op5 mei 2016, 9:59 CategorieiPad

Apple heeft bekendgemaakt dat de iOS-apps voor in de App Store straks moeten werken op een netwerk dat alleen IPv6 heeft. De verandering gaat 1 juni in. Dat heeft het bedrijf uit Cupertino bekendgemaakt op de blog voor ontwikkelaars.

IPv6 voor apps uit de App Store

Apple heeft bekendgemaakt dat de apps die vanaf 1 juni worden toegevoegd aan de App Store moeten werken op een netwerk dat alleen IPv6 heeft. IPv6 staat voor Internet Protocol versie 6, en is versie zes van het internetprotocol voor het toewijzen van IP-adressen. IPv6 moet onder andere de tekortkomingen en beperkingen van IPv4 gaan oplossen – zo is er straks een tekort aan beschikbare IP-adressen. IPv4 heeft er ongeveer vier miljard beschikbaar, terwijl wordt gezegd dat IPv6 per aardbewoner ongeveer vijftig quadriljard kan aanbieden.

Een onuitputtelijke bron, dus. Apple heeft al richtlijnen voor app-ontwikkelaars opgesteld, zodat zij hun apps kunnen ombouwen. Het gros van de apps hoeft echter niet aan te passen, omdat er gebruikgemaakt wordt van een systeemnetwerk-api, in plaats van een custom networking stack. Apple wil er echter zeker van zijn dat alle systemen wel up-to-date zijn, vandaar dat er toch een verandering gaat plaatsvinden. 1 juni is overigens ook de datum dat apps voor de Apple Watch allemaal in de nieuwe WatchKit moeten worden gemaakt, voor watchOS 2.

 • Delen:

Reacties

 1. Sander Steffann
  06 mei, 2016 om 7:23

  Het artikel is net iets verkeerd geformuleerd. Het is niet zo dat apps alleen nog maar IPv6 mogen ondersteunen. Wat Apple verplicht stelt is dat de apps moeten werken op een netwerk wat alleen IPv6 heeft (en dus geen IPv4 meer). De app mag daarnaast ook rustig nog netwerken met IPv4 ondersteunen, zo lang dat maar geen afbreuk doet aan de IPv6 ondersteuning.

  • Wesley Akkerman
   06 mei, 2016 om 9:51

   Thanks voor je aanvulling, ik heb het artikel erop aangepast.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.