Apps voor App Store ondersteunen straks IPv6

05 mei 2016 1 Minuut 2 Reacties
app-store-ios

Apple heeft bekendgemaakt dat de iOS-apps voor in de App Store straks moeten werken op een netwerk dat alleen IPv6 heeft. De verandering gaat 1 juni in. Dat heeft het bedrijf uit Cupertino bekendgemaakt op de blog voor ontwikkelaars.

IPv6 voor apps uit de App Store

Apple heeft bekendgemaakt dat de apps die vanaf 1 juni worden toegevoegd aan de App Store moeten werken op een netwerk dat alleen IPv6 heeft. IPv6 staat voor Internet Protocol versie 6, en is versie zes van het internetprotocol voor het toewijzen van IP-adressen. IPv6 moet onder andere de tekortkomingen en beperkingen van IPv4 gaan oplossen – zo is er straks een tekort aan beschikbare IP-adressen. IPv4 heeft er ongeveer vier miljard beschikbaar, terwijl wordt gezegd dat IPv6 per aardbewoner ongeveer vijftig quadriljard kan aanbieden.

Een onuitputtelijke bron, dus. Apple heeft al richtlijnen voor app-ontwikkelaars opgesteld, zodat zij hun apps kunnen ombouwen. Het gros van de apps hoeft echter niet aan te passen, omdat er gebruikgemaakt wordt van een systeemnetwerk-api, in plaats van een custom networking stack. Apple wil er echter zeker van zijn dat alle systemen wel up-to-date zijn, vandaar dat er toch een verandering gaat plaatsvinden. 1 juni is overigens ook de datum dat apps voor de Apple Watch allemaal in de nieuwe WatchKit moeten worden gemaakt, voor watchOS 2.

Reacties (2)