Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus kondigt Asus Transformer 3 en Transformer 3 Pro aan

Geschreven door
Geplaatst op30 mei 2016, 11:09 CategorieWindows

Asus heeft tijdens de Computex-beurs in Taipei twee nieuwe Transformer-modellen met Windows 10 aangekondigd, namelijk de Asus Transformer 3 en de Transformer 3 Pro. Beide apparaten zijn 2-in-1-modellen, waardoor je ze als een computer en als een tablet kunt gebruiken.

Asus Transformer 3 Pro

Asus neemt het op tegen de Surface Pro-lijn van Microsoft met de aankondiging van twee nieuwe Asus Transformer-modellen. Het gaat hier om de Asus Transformer 3 en de Transformer 3 Pro, die het bedrijf heeft aangekondigd tijdens de Computex-beurs in Taipei. Het zijn 2-in-1-apparaten, waardoor je ze kunt gebruiken als een tablet en een pc. De Transformer 3 Pro beschikt over (maximaal) een Intel Core i7-processor, 16GB aan werkgeheugen en een ssd van 1TB aan interne opslagruimte. Qua uiterlijk zien we de kickstand aan de achterzijde terug. De cover is een toetsenbord met achtergrondverlichting.

De fabrikant legt vooral nadruk op de pc-kant van deze convertible. Asus noemt de Transformer 3 Pro namelijk ‘de meest veelzijdige pc’ van dit moment en legt dan met name nadruk op de rauwe kracht van het apparaat. Het beschikt over een 12,6″-scherm met een resolutie van 2.880 bij 1.920 pixels. Verder is er een usb-type-c-, usb 3.0- en hdmi-poort aanwezig, evenals een dertien megapixel-camera met ondersteuning voor Windows Hello. Daarnaast kun je de Asus Pen gebruiken in combinatie met de Asus Transformer 3 Pro. Asus komt ook met diverse accessoires voor de Transformer 3 Pro. Het Universal Dock is een hub met meer aansluitingen, zoals usb, hdmi, vga, lan en een 3-in-1-kaartlezer. De Asus Audio Pod beschikt over grotere speakers en het ROG X2 Station 2 biedt ruimte voor een externe grafische kaart.

Asus-Transformer-3-T303

Asus Transformer 3

De normale versie van de Transformer 3 beschikt ook over een 12,6″-scherm met dezelfde resolutie. De vier aanwezige speakers zijn aangeleverd door Harman Kardon. Onder de motorkap zit een zevende generatie Intel Core M-processor, maximaal 512GB aan opslaggeheugen (ssd) en maximaal 8GB aan werkgeheugen. Verder is er een vingerafdrukscanner met ondersteuning voor Windows Hello, een dertien megapixel-camera en een usb-type-c-poort. De hybride heeft een batterijduur van zo’n 9 uur, is 6,9 mm dun en heeft een gewicht van 695 gram. Dit model beschikt in tegenstelling tot de Pro-versie niet over een ingebouwde kickstand; de cover doet ook dienst als standaard..

Asus-Transformer-3

Video’s

In onderstaande video’s toont Asus de belangrijkste features en functies van de Transformer Book 3 en 3 Pro.

Prijs en beschikbaarheid

De Asus Transformer 3 zou 799 dollar moeten kosten inclusief keyboard, terwijl de Transformer 3 Pro 999 dollar moet kosten inclusief keyboard en pen. De Nederlandse prijzen en lanceerdata zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Asus Transformer 3 Pro (T303UA)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.